Over de Reede

Dorpshuis de Reede in Rijsenhout bestaat nu ruim 40 jaar en heeft als doel de sociale samenhang binnen het dorp te bevorderen en te stimuleren.Het gebouw is in eigendom van de Gemeente Haarlemmermeer, maar het dorpshuis als zodanig wordt geëxploiteerd door Stichting Dorpshuis de Reede d.m.v. een vrijwillig bestuur, betaalde krachten en vrijwilligers. Ondersteuning in de vorm van beheerder en accommodatiemedewerker wordt geleverd door stichting Maatvast.

Het dorpshuis is dus niet van de Gemeente Haarlemmermeer of van het bestuur of van stichting Maatvast of van de beheerders. Nee, het dorpshuis is van en voor alle inwoners van het dorp Rijsenhout! We nodigen dan ook iedereen uit actief bij het dorpshuis betrokken te blijven of te worden. Mocht u geïnteresseerd zijn, er zijn altijd vrijwilligers nodig voor het organiseren van of helpen bij activiteiten als bijvoorbeeld Sinterklaasintocht of oranjeviering.

In en rond de accommodatie vinden eigen georganiseerde activiteiten plaats, zoals de knutselclub, kinderdisco, Sinterklaasintocht en de oranjeactiviteiten. Verder vinden vele verenigingen uit Rijsenhout hun onderdak in het dorpshuis. Ook bedrijven en instellingen maken soms gebruik van de ruimtes in het dorpshuis en zo organiseert Stichting MeerWaarde regelmatig sociaal-culturele activiteiten in het dorpshuis.

De Reede Mozaiek

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!