Terug

lancering app omgevingsraad Schiphol

Lancering OmgevingsInfoSchiphol

8 januari 2018


Vanaf 8 januari is de OmgevingsInfoSchiphol app gelanceerd door minister van Nieuwenhuizen-Wijbenga (Infrastructuur en Waterstaat) en zichtbaar op onze website. 

Actuele informatie over vliegtuigbewegingen, geluidbelasting en baangebruik is hiermee overal te raadplegen op telefoon, tablet en computer. Bovendien is te zien waarom bepaalde start- en landingsbanen worden ingezet.

De gebruikelijke informatie van Vliegverkeer InZicht en het Verslag van de Dag is geïntegreerd in deze nieuwe app. Vliegverkeer InZicht en het Verslag van de dag is hiermee vervangen door deze app.

De app is ontwikkeld door de Omgevingsraad Schiphol (www.omgevingsraadschiphol.nl)

Nieuwitem van de Omgevingsraad Schiphol:
“Op maandag 8 januari heeft minister van Nieuwenhuizen-Wijbenga (IenW) de mobiele applicatie OmgevingsInfoSchiphol gelanceerd. Met de app kunnen omwonenden van Schiphol via smartphone, tablet of computer informatie over het actuele vliegverkeer rond Schiphol raadplegen.

De app bestaat uit verschillende informatieve onderdelen. Nieuw onderdeel is de informatie over het actuele baangebruik op Schiphol. Met de app kan worden geraadpleegd welke banen op dit moment worden ingezet en waarom.

Informatie over het actuele vliegverkeer rond Schiphol werd al getoond op de website Vliegverkeer InZicht en is nu geïntegreerd in de app, zodat dit ook mobiel is te raadplegen. Dit onderdeel van de app toont informatie over individuele vluchten, zoals de gevolgde luchtverkeersweg, actuele vlieghoogte en vliegsnelheid, details over de vliegtuigen, de bestemming van het vliegtuig en informatie over de luchtvaartmaatschappij.

Met de app kan de gebruiker ook informatie opvragen over het vliegverkeer op een specifieke locatie, zoals de eigen woonplek. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk het aantal vliegtuigen dat overvliegt en de gemiddelde vlieghoogte van vliegtuigen op die specifieke locatie te vinden.

De app is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen bewoners, bestuurders, luchtvaartsector en het Rijk in de Omgevingsraad Schiphol. Het is het resultaat van de afspraak tussen deze partijen om informatievoorziening en dienstverlening voor omwonenden van Schiphol te bundelen en samen te brengen op één plek.

Toekomstige uitbreiding van de app is onderwerp van gesprek in de Omgevingsraad Schiphol. De app is vormgegeven als een basisapplicatie waaraan elementen kunnen worden toegevoegd. Te denken valt aan informatie over geluidmetingen en verwachtingen over het vliegverkeer in de komende dagen (geluidsweerbericht).”

bron: Omgevingsraad Schiphol(ORS)

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!