Terug

de jeugd kan Lekker schaatsen #InRijsenhout!

Jeugdschaatsen Ijsclub de Blauwe Beugel,

IJsclub de Blauwe Beugel uit Rijsenhout opgericht 1929, is een kleine maar zeer getalenteerde vereniging , met zo’n 90 trainingsleden welke in het verleden groten namen op schaatsgebied heeft voortgebracht.
Dirk Maarssen NK kampioen kunstijs 1987, Peter Baars NK kampioen kunstijs 1997, winnaar van de Alternatieve Elfstdentocht in Oostenrijk, en nog vele grote overwinningen, Marcel Kooij, de zusters van der Lugt, Jasper van Tol,de gebroeders Menno en Erik Kramer , en dit op dit moment landelijk zeer goed rijdende Mats Stoltenborg en Bart van der Vlugt in marathonklassement.

En terwijl u nog geniet van een prachtige nazomer, zijn de leden van de ijsclub alweer volop in training voor het schaatsseizoen, want over een week , 1 oktober gaan de ijsbanen in de regio alweer open.

Wekelijks worden op maandag en woensdagavond op de Kennermerijsbaan in Haarlem de trainingen gegeven door gecertificeerde trainers. Aanmelden kan nog , maar dan zal u snel moeten zijn.
Zegt u van nou ik wil wel schaatsen , maar zo nu een dan eens een tochtje als er natuurijs is.
En u wilt toch les en begeleiding, op donderdagavond van 21:50 t/m 23:00 uur, is er het recreatieuur. Hier rijden zo’n 40 tal rijder/sters in drie groepen verdeeld die hun trainingen afwerken op hun eigen niveau. Onder toezicht van schaatsbegeleiders die een trainingsprogramma opgesteld hebben en elke week weer een nieuw programma hebben.

Op de zaterdagmorgen is er het jeugdschaatsen, voor de jeugd van 6 t/m 13 jaar. Men start om 8.20 en de afgelopen jaren waren ook hier een 40 tal kinderen welke onder begeleiding van een 4 tal trainers en nodige begeleiders de fijne kneepjes van het schaatsen spelenderwijs word bijgebracht.
Met rond de kerst een heus wedstrijdje en eind maart de Elfdorpentocht.
Je kunt kieen uit 10 lessen tot de kerstvakantie of de volledige 20 lessen tot eind maart.
Er is nog voldoende ruimte dus mocht je interesse hebben geef je dan zo spoedig mogelijk op bij jeugdschaatsen@ijsclubdeblauwebeugel.nl.
Voor de jeugd hebben we dit jaar helmen verplicht gesteld welke tegen een borg afgenomen kunnen worden, Deze helmen zijn beschikbaar gesteld door de sponsoren van de club van 50.
Voor verdere info of aanmelden voor het schaatsen op het recreatieuur kunt u kijken op www.ijsclubdeblauwebeugel.nl .img_0003

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!