Terug

Aangepast baangebruik vanaf 18 januari

Bron: https://bezoekbas.nl/nieuwsflits/17-01-2021-aangepast-baangebruik-vanaf-18-januari/

Afhankelijk van de windrichting, is het mogelijk dat we in Rijsenhout tot 26 april 2021, last hebben van het groot onderhoud dat aan de polderbaan gedaan wordt.

Overlast kan zoals altijd gemeld worden via https://meldingen-bezoekbas.nl/

En als u wilt weten wat het actuele baangebruik is, kunt u dat zien op:

https://bezoekbas.nl/

Hieronder het bericht over de mogelijke overlast de komende periode:

Van 25 januari tot en met 26 april 2021 vindt naast het taxibaanonderhoud ook groot onderhoud aan de Polderbaan plaats, waardoor de Polderbaan overdag en ‘s nachts niet beschikbaar is. Gedurende dit groot onderhoud zullen overdag bij wind uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen tijdens landingspieken de Zwanenburgbaan(18C) in combinatie met de Buitenveldertbaan(27) of bij andere weerscondities (bijvoorbeeld zuidoostenwind of verminderd/beperkt zicht) de Schiphol-Oostbaan(22) worden ingezet.

Bij wind uit noordelijke richtingen zullen overdag tijdens startpieken voornamelijk de Buitenveldertbaan(09) en Zwanenburgbaan(36C) worden ingezet voor startend vliegverkeer.

Impact ‘s nachts

Voor het gebruik van de Zwanenburgbaan(36C) voor startend vliegverkeer in noordelijke richting ‘s nachts is ontheffing aangevraagd bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat(IenW). Ook kan het incidenteel voorkomen dat de Kaagbaan(06, in noordoostelijke richting) ’s nachts wordt ingezet voor startend vliegverkeer.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!