Terug

Aanleg schenkenveldpark opnieuw vertraagd

bron: https://haarlemmermeergemeente.nl/rijsenhout/nieuws/aanleg-van-groenstrook-rondom-schenkeveld-uitgesteld

Aanleg van groenstrook rondom Schenkeveld uitgesteld

De aanleg van de openbare groenstrook rondom de kassen van tomatenkweker Schenkeveld in Rijsenhout is weer uitgesteld. Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN) is de opdrachtgever en heeft dit bekend gemaakt. De aanleg is uitgesteld door het natte en slechte weer van de afgelopen maanden. Hierdoor was het planten van bomen en struiken niet mogelijk. De planning was om begin dit jaar te beginnen en in maart gereed te zijn.

Nieuwe planning

De lente begint bijna en daarmee hopelijk ook droger weer. Dit betekent dat de aannemer in april weer verder gaat met de aanleg. Na afronding van het grondwerk kan de groenstrook eind juni opengaan.

Voor de beplanting is het intussen te laat. Dat kan pas weer in het volgende plantseizoen. Dit is tegen het einde van dit jaar. Bij goed weer zal het groen dan eind van het jaar klaar zijn.

De groenstrook

In de groenstrook kunnen kinderen spelen en men kan hardlopen of de hond uitlaten. De strook geeft de kassen een mooie groene omlijsting. Het ontwerp voor het groen is gemaakt met en door een klankbordgroep van Rijsenhouters.

De grond is nu nog eigendom van SGN, maar wordt overgedragen aan de gemeente. De gemeente zal de groenstrook ook gaan beheren. Voor meer informatie over het ontwerp van de groenstrook, klik hier voor de brochure van het inrichtingsplan.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!