Terug

Basisscholen Rijsenhout sporten samen na schooltijd

Basisscholen Rijsenhout sporten samen na schooltijd

In Rijsenhout is in samenwerking met Team Sportservice Haarlemmermeer een unieke samenwerking gestart. Basisscholen CBS Immanuel en OBS de Zevensprong slaan de handen ineen met een naschools sportaanbod. In samenwerking met Team Sportservice Haarlemmermeer komen de kinderen van groep drie tot en met acht in aanraking met allerlei verschillende sporten tijdens Sporten na School.

Sporten na School biedt leerlingen van CBS Immanuel en OBS de Zevensprong in Rijsenhout de mogelijkheid om allerlei verschillende sporten te proberen. Doordat de lessen net na schooltijd plaatsvinden en de kinderen onder begeleiding naar de locatie gaan, is het laagdrempelig om mee te doen met het aanbod.

In Rijsenhout is het sinds de aanpassing van de buslijn in december 2017 extra lastig voor kinderen om buiten het dorp te sporten. “Daarom brengen wij met Sporten na School de sport naar de kinderen, zodat alle basisschoolleerlingen leuke sporten kunnen ontdekken”, zegt Sandra van Gemert van Team Sportservice Haarlemmermeer.

Het eerste blok start op 22 januari 2019 en daarin zorgt Tennisvereniging Rijsenhout voor een aanbod op de tennisbaan. In vijf lessen van een uur leren de kinderen de basisprincipes van de sport en beleven ze veel tennisplezier. Na tennis komt er een andere sport op het programma.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!