Terug

Buitenspeeldag organiseren in Rijsenhout?

Stimuleer buitenspelen en organiseer je eigen Buitenspeeldag

Op woensdag 9 juni is de jaarlijkse Buitenspeeldag. De dag waarop buitenspelen centraal staat. Om alle kinderen in Haarlemmermeer op die dag te laten ervaren hoe leuk buitenspelen is, roept Team Sportservice inwoners op om zelf een buitenspeeldag te organiseren in de eigen wijk of straat. Team Sportservice helpt bij de organisatie om er samen met de buurt een geslaagde middag van te maken. Aanmelden kan tot 1 juni.  

Gratis sport- en spelpakket

Deelnemende straten waar op 9 juni een buitenspeeldag georganiseerd wordt, komen in aanmerking voor een gratis sport- en spelpakket met materialen voor 5 tot 15 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. In een digitale bijeenkomst worden de diverse spelmogelijkheden en de veiligheidsmaatregelen besproken. De georganiseerde activiteiten worden gehouden op de stoep, een schoolplein, een veldje in de wijk of een speeltuin en zijn gratis toegankelijk. Zo kun buurtbewoners, voor alle kinderen uit de wijk, een veilige en feestelijke middag organiseren.

Buitenspelen is gezond

Buitenspelen is leuk en gezond. In vergelijking met 2013 is het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt gedaald van 20% naar 14%. Van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool zijn er dus meer dan 1 miljoen kinderen die niet meer dagelijks buitenspelen. Met de Buitenspeeldag, een jaarlijks initiatief van Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon, roept Team Sportservice alle kinderen in Haarlemmermeer op om die dag buiten te spelen. Wil jij ook jouw eigen Buitenspeeldag organiseren? Ga dan naar www.teamsportservice.nl/haarlemmermeer. Meld je voor 1 juni aan.

Neem bij vragen contact op met Team Sportservice via haarlemmermeer@teamsportservice.nl of 023 – 205 55 00.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!