Terug

Darteldag op het fort bij Aalsmeer

Darteldag op het Fort bij Aalsmeer

Tweede Paasdag is het op Fort bij Aalsmeer ‘darteldag’. Jong en oud is op de Fortboerderij tussen 11.00 en 14.00 uur van harte welkom om te komen kijken naar de 78 lammetjes die de afgelopen weken zijn geboren bij de kudde met bijzondere Schoonebeekers. Ook rondkijken op deze bijzondere erfgoedplek is mogelijk, en ontdekken hoe de kudde het ecologische beheer van de Geniedijk tussen A4 en de Aalsmeerderdijk verzorgt. Het is wel belangrijk dat ouders hun kinderen begeleiden aangezien er geen toezicht is.

Boer Bos is zelf aanwezig om uitleg te geven over de kudde, de lammertijd, en hopelijk kunnen wij met elkaar een gedeelte van de kudde naar buiten begeleiden. Ook kunnen bezoekers meer uitleg krijgen over de bijzondere flora en fauna van deze plek op de Stelling van Amsterdam. Verder zal Jantine Hos met haar werkplaats RAW Elements een demonstratie wolvilten verzorgen en kunnen geïnteresseerde bezoekers bij Marijke Ohlenbusch van yogastudio Zazen de rust ervaren van het bijzondere fortgebouw. Ook is er appelsap van de eigen boomgaard en soep met verse ingrediënten.

Gasten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om ons werk daar mogelijk te maken en voor de organisatie is het belangrijk als geïnteresseerden zich vooraf aanmelden via www.boerbos.nl of info@zazenyoga.nl .

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!