Terug

Digitale peiling over nieuwe energie in de Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer besparen we de komende jaren energie en wekken we nieuwe energie op. Dit doen we vanwege de afspraken in het Klimaatakkoord. De gemeente onderzoekt nu de mogelijkheden voor het opwekken van nieuwe energie in twee gebieden in Haarlemmermeer voor zonne-energie rondom Schiphol en windmolens in het zuiden van Haarlemmermeer (Spoordriehoek). De afgelopen maanden is samen met deskundigen van Alliander, Schiphol, LVNL, geluidsdeskundigen, natuurorganisaties, bewonersgroepen, dorps- en wijkraden (in- en om het zoekgebied), grondeigenaren en initiatiefnemers gekeken naar wat er ruimtelijk mogelijk is in Haarlemmermeer. Hoe de impact op de polder beperkt blijft en waar het ook kansen voor de omgeving biedt. Hieruit zijn meerdere voorstellen gekomen. Deze voorstellen willen wij aan de inwoners voorleggen. Dat doen we in de vorm van een digitale peiling. 

Dinsdag 26 januari start campagne   Een groot gedeelte van de inwoners (ruim 30.000) in- en om beide zoekgebieden worden via een brief geïnformeerd over de peiling. Digitaal wordt er via alle sociale mediakanalen (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn) een oproep geplaatst om de peiling in te vullen. In de dorpen wordt op publieke plekken zoals de supermarkt en dorpshuizen posters opgehangen en advertenties in de Hoofddorpse Courant roept inwoners ook op te reageren. Buurtgemeenten worden ook gevraagd om de oproep te delen via hun kanalen.   

Deel het bericht via kanalen dorps- en wijkraden Er wordt de komende dagen veel aandacht gevraagd voor de peiling. U kunt ook helpen de boodschap nog verder te verspreiden.  Wilt u bijgevoegd bericht (artikel InforMeer) of de digitale banner via uw website of facebookgroep delen? U kunt onze berichtgeving via facebook ook volgen en delen via https://www.facebook.com/NieuweEnergieHaarlemmermeer. Zo helpen wij elkaar om een zo groot mogelijk resultaat te behalen. 

Peilinginformatie De peiling is in te vullen via de link www.haarlemmermeer.nl/peiling  Het invullen van deze vragenlijst kost 3 tot 10 minuten.  De opbrengst van de peiling nemen wij mee in het advies aan de gemeenteraad. Iedereen die de vragenlijst invult kan zich aanmelden om geïnformeerd te worden over het resultaat en wanneer de gemeenteraad een besluit gaat nemen.   Live chatsessie 27 januari Voor wie nog niet genoeg weet om de peiling goed in te vullen? Woensdag 27 januari om 19.00 uur is er een live chatsessie waar vragen over zon- en windenergie in de polder kunnen worden gesteld. Aanmelden kan via www.haarlemmermeer.nl/nieuwe-energie en er wordt een link naar deze sessie gestuurd. Als er blijkt dat er nog een grote behoefte is aan een vervolgsessie dan organiseren wij deze volgende week.    Wij bedanken u voor uw medewerking en hopen dat er vele inwoners hun mening geven. 

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!