Terug

Excursie naar Minitopie Poeldonk, Den Bosch, 21 november 20918

http://www.podiumarchitectuur.nl/programma/tiny-homes-en-bossche-bollen-uitwisseling-kennis-ervaring-en-kansen

Op woensdag 21 november organiseren we een inspirerende excursie naar ‘Minitopia Poeldonk’ in Den Bosch. De voormalige milieustraat is voor de komende vijf jaar getransformeerd tot een tijdelijke circulaire woonwijk. Binnen een half jaar hebben de gemeente Den Bosch en Woningcorporatie Zayaz het voor elkaar gekregen op deze bijzondere, maar op het eerste gezicht ongeschikte, locatie tijdelijke woningen te realiseren. Er worden nu al zo’n 15 huisjes naar volle tevredenheid bewoond.

Het ongebruikelijke gebied wordt gevuld met bijzondere woonvormen, kunst en architectuur. Uiteindelijk is er ruimte voor maximaal 25 tijdelijke woningen die bewoners voor een deel of helemaal zelf bouwen met én zonder (financiële) ondersteuning van Zayaz.

Experimenteren in Rijsenhout
Er zijn diverse parallellen te trekken met Rijsenhout. Een op het eerste gezicht ongeschikte lokatie voor nieuwe initiatieven en tijdelijke bewoning door de Rijksreservering en het LIB. Maar is het allemaal ook echt zo ingewikkeld, als het zelfs binnen een half jaar op een voormalige milieustraat is gelukt!? Waar liggen de kansen voor Rijsenhout om hét experimenteergebied van Nederland te worden. Tijdelijke flexibele woonvormen, geluidadaptief, plug and play, energiegrids en ontschotting van beleid?

Programma woensdag 21 november
12.15 uur Vertrek bus vanaf parkeerplaats achter Het Cultuurgebouw, Hoofddorp
14.00 uur Start tour en presentatie Minitopia Poeldonk met koffie en een Bossche Bol
16.00 uur Vertrek bus Minitopia naar Hoofddorp met een tussenstop op Breukelen NS.

Rijd met ons mee om geïnspireerd en geënthousiasmeerd te raken!

Aanmelden
Meld je aan via info@podiumarchitectuur.nl. Er passen 23 mensen in de bus. Vol is vol. Een Bossche Bol is bij de excursie inbegrepen, wel zelf een lunchpakket meenemen!

 

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!