Terug

Groenrenovatie Rijsenhout

bron: www.haarlemmermeergemeente.nl/groenrenovatie-rijsenhout

Het is u wellicht al opgevallen; In sommige delen van Rijsenhout zijn ze druk bezig het groen aan te passen en/of op te ruimen. Mocht u zich af vragen waarom en wat de groenvoorziening precies aan het doen is?

We hebben het even voor u opgezocht:

Groenrenovatie Rijsenhout

In verschillende straten in Rijsenhout is het groen aan vernieuwing toe. Het gaat dan om de Verremeer, de Drakenstraat, de Vrijheidsstraat, de Olympiastraat en de Regenboogstraat en de omgeving van deze straten. De verschillende heesterplantsoenen en het bosplantsoen worden vernieuwd. Op 7 november 2018 is hierover een inloopbijeenkomst geweest.

De werkzaamheden

Aannemer Stoop Waarland voert deze werkzaamheden uit:

  • opknappen van het bosplantsoen achter de straten
  • een aantal plantvakken veranderen naar grasveld (gazon)
  • bomen met oranje stip verwijderen
  • planten nieuwe bomen (sierkers en rode esdoorn)

In 2 bomen, vlakbij Zeilhof nummer 42, zitten Eksternesten. Deze bomen blijven daarom tijdelijk staan en worden later gekapt.
De werkzaamheden kunnen helaas niet zonder geluidsoverlast worden uitgevoerd. Wij rekenen op uw begrip daarvoor. De aannemer probeert zo min mogelijk geluidsoverlast te veroorzaken.

Planning en bereikbaarheid

De werkzaamheden starten 1 maart 2019 en we verwachten dat deze 15 april 2019 klaar zijn. Dit hangt af van het weer. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 7:00  en 16:00 uur.

Een deel van de rijbaan wordt tijdelijk afgesloten. Hiervoor worden er borden langs de weg gezet. U kunt langs de werkzaamheden rijden, soms is dit met vertraging. Op de delen waar de werkzaamheden plaatsvinden kunt u tijdelijk niet parkeren. De woningen en bedrijven blijven te voet wel altijd bereikbaar. En, de woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

Ontwerp Vrijheid Olympia en Regenboogstraat

.

Uitslag boomkeuze

De boomsoorten met de meeste stemmen zijn de Sierkers en Rode Esdoorn.

.

.

Contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen Werner Ketelaar via telefoonnummer 0900 1852.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!