Terug

Informatiebijeenkomst haalbaarheidsonderzoek transformatorstation

Op donderdag 21 januari 2021 is er een online informatiebijeenkomst over het haalbaarheidsonderzoek naar een transformatorstation aan de Incheonweg in Rozenburg. De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt samen met TenneT en Liander of er daar een transformatorstation kan komen. Zij organiseren samen deze bijeenkomst. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. 

Online bijeenkomst

Vanwege de coronacrisis gaat het om een online videobijeenkomst, waarbij mensen vragen kunnen stellen via whatsapp. 

In de rode stippellijn ligt de voorkeurslocatie voor een nieuw transformatorstation.

Aanmelden en meekijken

Wie bij deze bijeenkomst aanwezig wil zijn, kan zich via de website van de gemeente Haarlemmermeer 

aanmelden.

Bij aanmelding kunnen belangstellenden ook vooraf vragen doorgeven, die dan tijdens de bijeenkomst beantwoord kunnen worden. Verzoek is om vragen uiterlijk 17 januari door te geven via de website, dan kunnen deze meegenomen worden in de voorbereiding van de bijeenkomst. Op deze website staat vanaf op 21 januari rond 17.00 een link naar de online bijeenkomst, die op YouTube wordt uitgezonden. Via deze link kan iedereen de bijeenkomst volgen, ook zonder aanmelding.  Wie niet live kan meekijken, kan de informatiebijeenkomst ook terugkijken via de link op de website.

Programma 

Bij de bijeenkomst is er een filmpje over transformatorstations. TenneT en Liander en de gemeente lichten het haalbaarheidsonderzoek toe. Daaronder valt ook onderzoek naar geluid, magneetvelden en inpassing. De gemeente informeert over de planning, hoe een besluit wordt genomen en de inspraak. Op de webpagina staat vanaf 21 januari rond 17.00 uur een telefoonnummer. Met dit nummer kunnen via whatsapp vragen worden gesteld.

Hoe werkt de online bijeenkomst?

Inwoners die zich hebben aangemeld ontvangen op donderdag 21 januari per e-mail een link naar YouTube, waar de bijeenkomst wordt uitgezonden. Een YouTube account is niet nodig. Vanuit huis is de bijeenkomst via PC of tablet te volgen. Via een smartphone meekijken kan ook. Voor belangstellenden die zich niet hebben aangemeld, is de link naar YouTube is ook te vinden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.

Vervolg bijeenkomsten

 Omdat het 21 januari vooral gaat om informeren, organiseren TenneT en Liander en de gemeente later kleinere onlinebijeenkomsten, waarin belangstellenden of belanghebbenden ook met medewerkers van Liander, TenneT en de gemeente in gesprek kunnen gaan.

 Meer informatie 

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Haarlemmermeer en de websites van TenneT  en Liander

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!