Terug

Jaarlijkse Zeepkistenrace Burgerveen

In Burgerveen zal voor de twaalfde maal op rij de jaarlijkse zeepkistenrace worden georganiseerd. De race, waar zelf gemaakte voertuigen aan kunnen deelnemen, maar ook skelters zonder ketting zijn welkom, zal plaats vinden op zaterdag 27 Augustus vanaf 14.00 uur aan de Oude Venneperweg bij dorpshuis Marijke. De organisatie geeft maximaal vijftig zeepkisten een startbewijs. Elke zeepkist legt – tegen een bescheiden inschrijfgeld van € 5,00 – tweemaal het hellingparcours af. De tijden worden bij elkaar opgeteld en de snelste over twee manches is de winnaar. Deelnemers hoeven trouwens niet zelf een racewagen te bouwen, maar kunnen ook gebruik maken van zeepkisten van de organisatie.

Traditiegetrouw klimt elk jaar een aantal gemeenteraadsleden, wethouders of andere bestuurders in een zeepkist. Wie van de Raad en of College van B&W nemen dit jaar deel? We gaan het meemaken in Burgerveen.

 zeepkist1  zeepkist2

Voor de winnaars, zowel in de categorie jeugd als in die van de volwassenen, zijn er leuke prijzen te winnen, inclusief een bijbehorende beker. Alle deelnemers ontvangen een vaantje als teken van deelname.

Verder is er een leuke en sportieve attractie voor de kleinere jeugd en is er gelegenheid een hapje en een drankje te nuttigen.

En als het weer ook een beetje meewerkt, zal deze middag in Burgerveen zeker weer een sportief succes gaan worden. De start van de eerste zeepkist is gepland rond 15.00 uur en het oefenen begint om 14:00 uur. Dus kom niet te laat en geniet van de race en gezelligheid rondom het parcours.

Inschrijven voor de zeepkistenrace kan in Burgerveen bij “Rozen en Radijs”, Aalsmeerderweg 938, of bel 0172-508387 en vraag naar Martijn Vis of mail naar info@rozenenradijs.nl, of via de website http://www.burgerveen.info/contact/ door het contactformulier in te vullen.

 

 

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!