Terug

Kampioen Tegelwippen Haarlemmermeer?

Op 31 maart startte wethouder Mariëtte Sedee het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen, oftewel het HaKa.

Wat is het HaKa? 

Met het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen, oftewel het HaKa, willen we zo veel mogelijk mensen stimuleren om de tegels uit hun tuin te wippen om zo plaats te maken voor groen of regenwateropvang. Bewoners kunnen hun eigen team starten of aansluiten bij een team van vrienden, buren of familie. Meedoen als “eenmansteam” is ook een optie. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door het programma Haarlemmermeer Waterproof van NMCX Centrum voor Duurzaamheid en loopt nog tot 30 september. De livestream van de start van de actie is terug te kijken via het YouTube kanaal van de gemeente

Landelijke actie 

Het HaKa is ook de vorm waarin Haarlemmermeer meedoet aan het NK tegelwippen. Kijk  voor meer informatie daarover op Tegelstand – NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl) . Zoals je kunt zien bungelt de gemeente Haarlemmermeer met 18 gewipte tegels tot nu toe nogal onderaan… 

Verminderen van wateroverlast en hittestress 

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk tegels uit de tuin halen. Dat om wateroverlast, hittestress en droogte te bestrijden. Want een groene tuin is koeler in de zomer (tegels houden warmte juist vast) en helpt de biodiversiteit te herstellen. Met meer groen en minder tegels kan regenwater in de bodem infiltreren en help je wateroverlast en droogte te bestrijden. Groen is ook gezond: groen vermindert stress en zorgt voor meer geluk. 

Wip je mee?

Doe mee met het HaKa! En het mooie is: iedereen kan meedoen! Welk team wipt de meeste tegels uit hun (voor)tuinen en maakt daarmee kans op 5 zitmeubels van BioBound?

Kan jouw tuin wel wat groener? Ga dan nu aan de slag en haal die tegels uit je tuin! Jij wilt toch ook dat jouw tuin leuker, groener, koeler en aangenamer wordt om in te verblijven en naar te kijken? Waarom het zo belangrijk is om tegels uit je tuin te vervangen voor groen, vertellen we je op de pagina “Tegel eruit, groen erin”.

De competitie loopt de hele zomer. Meedoen kan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina en inschrijven kan tot 1 september. Op 10 oktober 2021 wordt het winnende team bekend gemaakt en de prijs uitgereikt!

huurder van Ymere?

De eerste 50 aanmeldingen van bewoners van een huurwoning van Ymere ontvangen een cadeaubon van €30 euro voor het kopen van tuinplanten.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid en wordt mede mogelijk gemaakt door Woningcorporatie Ymere, Hoogheemraadschap Rijnland, Gemeente Haarlemmermeer, BioBound, en hoveniersbedrijf Le Gardinier.

meer informatie? klik hieronder

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!