Terug

Kennismakingsbezoek Burgemeester aan Dorpsraad Rijsenhout

Bezoek burgemeester aan de Dorpsraad


Maandag 27 jan. 2020.

De nieuwe burgemeester van de Haarlemmermeer Marianne Schuurmans-Wijdeven heeft het initiatief genomen om kennis te maken met alle Dorps- en Wijkraden die onze polder kent. En de aftrap werd gedaan in Rijsenhout. Dit omdat de burgemeester tijdens het bezoek van minister van Nieuwenhuizen aan Hoofddorp een naambordje “Rijsenhout” als
welkomstgeschenk kreeg van de Dorpsraad (wat prominent op haar bureau staat) en omdat er veel speelt in ons dorp. We hoeven alleen maar Schiphol, Schenkeveld, de Reede, sport, vergrijzing, woningbouw, de Ringdijk en het 115kV powerstation te noemen.

Doordat de geplande tijd op de middag was kon niet iedereen aanwezig zijn, maar veel werkende leden van de DR hebben toch tijd vrij kunnen maken. Met een PowerPoint-presentatie werd de geschiedenis van ons dorp getoond en de actuele zaken aangegeven. De burgemeester toonde zich zeer geïnteresseerd in alle onderwerpen en vroeg ons het hemd van het lijf. Ook gaf zij tips aan leden van werkgroepen hoe zaken wellicht beter/anders aangepakt zouden kunnen worden.

Er was op anderhalf uur gerekend maar de sfeer was zo open en ontspannen, en er was zoveel wat gezegd en beantwoord moest worden dat we pas na twee uur met een goed gevoel uiteen gingen.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!