Terug

Kunstenaarsblik op Fort bij Aalsmeer/Fort van Rijsenhout (3 en 4 juni)

Wacht, kijk en maak…

Met de titel ‘wacht, kijk en maak’ presenteren 7 kunstenaars op zaterdag 3 en zondag 4 juni van 12.00 tot 16.00 uur hun blik op ‘wat er is’ op het Fort bij Aalsmeer/Fort van Rijsenhout.
Doel van deze kunstenaarsblik is om in beeld te brengen welke unieke kwaliteiten deze werelderfgoedplek heeft. Aanleiding hiervoor is de toekomstige transformatie van het fort als een plek voor recreatie, toerisme, cultuur en creativiteit. Door via het oog van de kunstenaars te kijken wordt je als bezoeker meegenomen in de verborgen potentie van het hele fortterrein.
Deelnemende kunstenaars: Paul Bos, Barta de Broekert, Ianthe Elbers, Martine Goulmy, Jantine Hos, Robbert Jan du Rieu en Willemien Slot. Curator: Monika van der Ent. 

Het Fort bij Aalsmeer/Fort van Rijsenhout heeft de beschermde status van UNESCO erfgoed, en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort ligt aan de Ringvaart, op de grens van Rijsenhout en Aalsmeerderbrug en kent op dit moment twee hoofdgebruikers: Crash museum ’40-’45 en de Fortboerderij van BoerBos. De stichting Stadsherstel werkt op dit moment aan de restauratie van het fortgebouw.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!