Terug

kunstkasten

Nieuwe kunstkasten in juni

Met het mooie weer is de Kunstkastorganisatie weer begonnen met haar schilderwerk. Ook in 2021 hopen ze weer samen met de buurt de straten mooier en leuker te maken. 

De eerste kast van 2021 is inmiddels onder handen genomen. Juul van Daal zit in groep 8 van de Oosteinder. Ze schilderde in Boomgaard bij het grote grasveld de kast voor haar eigen deur, ze kan hem zien vanuit haar slaapkamer. Instagram leverde de inspiratie om een strakke vlakverdeling te maken met haar favoriete kleuren. Na een zonnige zaterdag-ochtend hard werken kan ze nog jaren van haar kast genieten! Op de afbeelding zie je het prachtige resultaat. Naast Lex Berghuis van de Kunstkast staan een trotse Juul en vader.     

Hans Breuker op zaterdag 12 juni

Op zaterdag 12 juni zal Hans Breuker zijn eigen stijl laten zien aan Aalsmeer, op de kruising van de Machineweg en de Aalsmeerderweg, vlak bij het stationshuis. Hij schildert kleurrijke positieve kunst waarin karakteristieke cartoony koppen de overhand hebben. “Mijn doel is een supervrolijke, positieve kast te maken waar je een glimlach van krijgt. Er is al genoeg grijs en saai.” Hans’ schoonouders wonen in Aalsmeer en hij is getrouwd met een Aalsmeerse schone. Inmiddels woont hij met vrouw en twee dochters in Bovenkerk, een steenworp verderop.

Meer in de planning

Er zijn nog meer kasten in de planning, in Amstelveen, Aalsmeer en Kudelstaart. Betty Kooij en Netty van der Weijden maken zich op om in juni een tweede kast in de fortbocht te verfraaien. Ook zal een tweede jonge schilder laten zien wat ze kan. Sarah Bouwman gaat in Kudelstaart een kast omtoveren tot een fleurig, tropisch geheel. Samen met haar vader heeft Sarah een mooi ontwerp gemaakt van een flamingo met palmboom en regenboog. Nu alleen nog het ontwerp op de kast zetten, maar dat gaat vast lukken!

Ook bij u in de straat

Wilt u zelf ook een mooie beschilderde elektriciteitskast in de straat? Neem dan even contact op met kunstkast@hotmail.com. Het zou helemaal mooi zijn als u zelf wilt schilderen, of het samen met de buren doet. Geef door om welke kast het gaat en de kunstkast gaat u helpen met het maken van de kast, ze horen graag van u!

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!