Terug

Leefbaarheidsfonds Rijsenhout

Er komt een leefbaarheidsfonds van 1 miljoen euro voor Rijsenhout. Daarover heeft het College de Dorpsraad vorige week geïnformeerd. De helft van dit bedrag wordt bijgedragen door de Gemeente, de andere helft door SGN en Tomatenkwekerij Schenkeveld.

Het fonds is het resultaat van mediation naar aanleiding van de rechtszaak tussen bewoners en gemeente vanwege bezwaren tegen de komst van tomatenkwekerij Schenkeveld. De gemeente heeft met de bestemmingsplanwijziging eerdere afspraken met het dorp geschonden.

Natuurlijk zijn we blij als zo’n fonds er komt. Dat we overigens ruim een jaar geleden zelf ook voorgesteld hebben toen we met de gemeente n.a.v. Schenkeveld in gesprek waren over het Manifest voor Rijsenhout. In september is er ook over zo’n fonds gesproken. Toen was het nog omgeven met haken en ogen en voorwaarden ten aanzien van het indienen van een bezwaarschrift tegen de plannen van Schenkeveld. Wat er nu via de rechter tot stand is gekomen lijkt beter te zijn, maar we wachten wel met een gat in de lucht springen tot de details en de uitwerking duidelijk zijn. Bovendien; wat we er niet mee terug krijgen, is een Poldertuin van 150 meter breed…

En dan moet het ook nog uitgevoerd worden natuurlijk. Gezien onze ervaringen van het afgelopen jaar zijn we dus voorzichtig positief hierover.

Een verband tussen dit fonds en de voorgenomen bouw van het trafostation van Tennet is er niet. De strijd tegen het trafostation op die plek gaat onverminderd door en dit fonds mag wat ons betreft niet gezien worden als compensatieregeling daarvoor of als zoethoudertje in de vertrouwenskwestie die nog speelt.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!