Terug

Meneer Kamar is Haarlemermeerse conciërge van t jaar!

Bron: https://haarlemmermeer.d66.nl/2019/03/26/haarlemmermeerse-concierge-van-het-jaar 

Wat een feest was het vrijdagochtend in Rijsenhout op basisschool de Zevensprong. 

De 3 finalisten van de conciërge verkiezing waren allemaal aanwezig in een bomvolle aula om te horen wie er uiteindelijk de winnaar zou worden.  Eerste Kamerlid Alexander Rinnooy Kan vertelde kort iets over het belang van conciërges in het onderwijs waarna juryleden Anneke Slegers, Peter Schreuder en John Nederstigt de finalisten Mario, Evert en Kamar met een persoonlijk verhaal toespraken.

Uit de gouden envelop werd door John Nederstigt de naam van de winnaar bekend gemaakt: Kamar Nadjimi. Voor alle finalisten waren er bloemen en koffiebekers en voor Kamar nog een grote beker.

In het juryrapport staat:

Kamar Nadjimi, Zevensprong (Rijsenhout)
Reactie Jurylid Peter Schreuder
De jury heeft gezien en gehoord dat Kamar een conciërge is van buitengewone klasse. Al jaren lang is hij het gezicht van De Zevensprong. Kamar komt oorspronkelijk uit Afghanistan. Daar was hij directeur van een school. In Nederland heeft hij genoegen genomen met de functie van conciërge. Gewoon om dat hij deel wil uitmaken van de Nederlandse samenleving en daaraan zijn steentje wil bijdragen.
Als conciërge doet hij wat een conciërge moet doen. Er zijn. Vooral voor de kinderen, het team, de ouders en de organisatie. Hij is de Haarlemmermeerse olie van de school. Door hem loopt alles gesmeerd. Hij is dienstbaar, behulpzaam en oplossingsgericht. Hij is hoffelijk, bescheiden en buitengewoon aardig. Hij staat altijd klaar om een kop koffie te schenken, door de kinderen te helpen als er weer eens een bal op het dak ligt en een luisterend oor voor degene die dat nodig heeft.
Daarnaast kun je ook een beroep op Kamer doen als de organisatie hem nodig heeft. Bij verschillende activiteiten is Kamar altijd bereid zijn steentje bij te dragen. Zelfs als dat op een zaterdag is. Omdat direct na het weekend er een studiedag voor alle leerkrachten is en dat de zaal waar dit gebeurt, moet worden ingericht met 400 stoelen. Kamar is er bij als dit moet worden geregeld en ook als er daarna moet worden opgeruimd.
Bovenal heeft hij ontzettend veel humor. Hij gaat vrolijk en lachend door de dag en niets lijkt hem te veel.

juryrapport conciërge van het jaar 2019

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!