Terug

Minister Blok in Rijsenhout

Minister Blok brengt een bezoek aan Rijsenhout.

Minister Blok in Rijsenhout-4

Maandag 15 februari heeft Minister Blok (Wonen) op uitnodiging van de Gemeente een bezoek gebracht aan Rijsenhout. Dorpsraad en Regiegroep wilden graag laten zien dat wonen onder de rook van Schiphol ook kansen biedt. Rijsenhout wil graag bouwen om voorzieningen als scholen, winkels en verenigingsleven op peil te kunnen houden. Gebieden met leegstaande kassen zijn uitstekend geschikt voor onder andere woningbouw, alleen zet Den Haag regelmatig een streep door bouwplannen vanwege mogelijke klachten van Schiphol.

Minister Blok stelde kritische vragen bij de presentaties, waardoor de dialoog met het dorp en de Gemeente goed op gang kwam.
Ervaringen met bewoners die naar de rechter stappen vanwege geluidsoverlast terwijl ze weten dat ze bij een luchthaven wonen, spelen beslissingen over bouwprojecten parten. Tegelijk leek de Minister aangenaam verrast door het constructieve en creatieve geluid van Rijsenhout. Hij raadde het dorp aan om dat geluid ook bij het ORS en via de Tweede Kamer te laten horen.
Daarnaast reageerde Minister Blok positief op de uitnodiging van de regiegroep om aan te schuiven bij het “Urban Lab”, een overleg met partijen als Schiphol, Gemeente, stadsarchitecten met als doel om innovatieve oplossingen te vinden voor leefbaarheidsvraagstukken rond de luchthaven.

Na de presentaties in De Reede volgde nog een korte wandeling door het dorp en een rit met de bus om de diverse locaties te bekijken. Dorpsraad en Regiegroep kijken terug op een zeer geslaagde middag.

 

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!