Terug

Neva-ensemble in Ontmoetingskerk te Rijsenhout, 12 januari 2019

Neva-ensemble uit Sint Petersburg
Ontmoetingskerk te Rijsenhout,
Zaterdag  12  januari   2019, 15.00  uur

Het bij velen reeds bekende Neva-ensemble geeft een concert in de Ontmoetingskerk, Werf 2, te Rijsenhout, aanvang  uur.Van begin december tot half januari verzorgen zij wederom een groot aantal optredens door heel Nederland.
Het Russische klein koor,(twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische)componisten.Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocaleprestaties.

Naast de concerten werken zij ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringenen –dienstenmet liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Dit gezelschap keert daarom elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, terug naar ons land. Zij krijgenzeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen.Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders , maar ook uit de media aandacht. Op zowelradio als televisieis door de jaren heen diverse malen aandacht aan ze besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens “De muzikale tovenaars uit Rusland”.

De concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge-en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.

Voor meer informatie, Valerya Matigulina, 072-5128555, www.neva-ensemble.narod.ru, of NEVA@PKNRIJSENHOUT.NL, 0297-360844.

KOMINN, Gertjan van der Veen

 

 

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!