Terug

Nieuw bericht van Rijsenhout zeg NEE

Bewaar de rust s.v.p.

Op internet en op straat horen wij berichten van verontruste belanghebbenden, die bang zijn dat het ruim 10 voetbalvelden grote transformatorstation alsnog wordt gebouwd tegen de woonkern van Rijsenhout. Wij vragen jullie geduld te hebben en de rust te bewaren s.v.p. Dank hiervoor.

De laatste status

Zoals jullie wellicht weten houdt verantwoordelijk wethouder Adam Elzakalai ons en de Dorpsraad Rijsenhout al enkele maanden goed op de hoogte van alle zaken rondom het mega transformatorstation. Zo heeft hij duidelijk de boodschap aan Tennet overgebracht van onze gemeenteraad. Vele Rijsenhouters hebben deze boodschap live kunnen horen en dat is dat de raad, vrijwel unaniem, heeft aangegeven dat ze een mogelijke vergunningaanvraag van Tennet voor een locatie bij Rijsenhout absoluut zullen blokkeren.

Tennet is druk bezig met een onderzoek naar technische oplossingen bij een locatie buiten Rijsenhout. Deze oplossingen zijn nodig als het station op een locatie aan de westzijde van de A4 wordt geplaatst (voor de duidelijkheid; Rijsenhout ligt aan de Oostzijde). Wij hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken, al is het maar vanwege het feit dat Tennet destijds zelf 3 locaties heeft gekozen aan de Oostzijde van de A4 (als alternatief voor de Rijsenhout locatie). Dat zouden ze natuurlijk nooit doen als het technisch onmogelijk was. Daarnaast rekenen wij erop dat ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

Wij blijven met jullie geweldige steun strijden om Rijsenhout een leefbaar dorp te houden. Door de aankomende groei van Rijsenhout met zo’n 100 huizen is ons recreatie en sportgebied bij het Konnetlaantje meer dan nodig. Het grootste transformatorstation van Nederland naast Rijsenhout past natuurlijk totaal niet in de plannen van de gemeenteraad om de leefbaarheid van Rijsenhout te vergroten en meer groen en recreatie mogelijk te maken. Wie gaat er nu wonen en sporten naast een ongezond transformatorstation?

Wij hopen dat we onze energie binnenkort definitief kunnen richten op de mooie plannen m.b.t het dorp. Ook hier willen wij ons graag hard voor maken. We weten dat de gemeenteraad achter ons staat en Tennet van hen een duidelijke opdracht heeft gekregen. Dit kost nu eenmaal tijd.
Onze verwachting is overigens wel dat er voor de kerst duidelijkheid is, al is dit meer op gevoel gebaseerd dan op feiten.

De actiegroep :Rijsenhout zegt NEE

19059403_803620726451759_4598299556491889966_n

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!