Terug

Oecumenische dienst in het dorpsfeest

screen-shot-2017-05-21-at-2-32-12-pm

“Rijsenhout, Schat in een akker”

dorpsfeestdienst, 11 juni 2017, 10.00, 
Ontmoetingskerk

Nu de lente  zich weer onstuitbaar voor ons ontvouwt, komt ook de jaarlijkse feestweek in zicht. Zoals gebruikelijk openen we de feestweek met een oecumenische dienst die haar locatie dit jaar extra eer aandoet, in het hart van Rijsenhout, op het plein in ons dorp.

Het is een onmisbaar en heel fijn gezamenlijk fenomeen geworden, een samenzijn dat we niet graag meer zouden missen.

Het thema is dit jaar “Rijsenhout, schat in een akker”, dit wordt uitgewerkt aan de hand van de bekende tekst uit het bijbelgedeelte Mattheus, waarbij de schat synoniem is voor de bezieling/het geloof en de akker staat voor Rijsenhout. Net als de schat in de gelijkenis, zijn geloof en bezieling soms verborgen, maar een parel als je ze ontdekt.

Fris op de ochtend beginnen we op zondag 11 juni a.s. om 10.00 uur. De dienst wordt voorbereid en geleid door ds.  Jaco Weij, pastor Loek Seeboldt en ds. John Vrijhof.  Muzikale medewerking wordt verleend door Crosspoint o.l.v. Frank Baggerman. U weet het al: we vragen u als entreebewijs iets mee te nemen. Evenals vorig jaar zullen in de betrokken kerken vantevoren kaartjes worden opgehangen die u uit kunt kiezen en mee kunt nemen, zodat u bij de boodschappen een paar dingen kunt kopen die meegaan met de pakketten van de voedselbank die iedere week in Rijsenhout worden uitgedeeld.

De opbrengst van de collecte gaat zoals gebruikelijk naar de Stille Armoede in ons dorp.

Wij nodigen u, jullie van harte uit om gezamenlijk op zoek te gaan naar de schat in de akker, u gaat niet met lege handen naar huis, laat staan met een leeg hart!

Graag tot ziens op 11 juni a.s.!

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!