Terug

Oplevering woningen Rozenhof in Rijsenhout

bron: https://haarlemmermeergemeente.nl/nieuws/oplevering-woningen-rozenhof-rijsenhout

Half maart zijn de laatste van 32 nieuwe woningen opgeleverd van het project Rozenhof in Rijsenhout. De woningen zijn gebouwd op het voormalige Centurionterrein in het centrum van het dorp, tussen dorpshuis De Reede en de Aalsmeerderdijk. Er is ook een commerciƫle ruimte gebouwd, voor bijvoorbeeld een winkel of een kapper.

Nu de woningen af zijn, werkt Janssen de Jong Projectontwikkeling nog aan de inrichting van het hofje, de parkeerplaatsen en de speelplekken. Daarnaast komt er een nieuwe straat met de naam Grundel tussen de Schouwstraat en de Bennebroekerweg. De werkzaamheden hiervoor zijn naar verwachting eind april gereed. 

Half maart zijn de laatste woningen van het Rozenhof in het centrum van Rijsenhout opgeleverd. Foto: Jur Engelchor.

Goed voor Rijsenhout

De leefbaarheid van het dorp staat onder druk van vooral de beperkingen die Schiphol oplegt. De gemeente Haarlemmermeer maakt zich sterk voor de toekomst en de leefbaarheid van Rijsenhout, en heeft er jaren hard aan gewerkt om dit relatief kleine bouwproject van 32 woningen van de grond te krijgen. Na veel getouwtrek met het Rijk is het dan toch gelukt. 
Wethouder Jurgen Nobel (Wonen):

In Rijsenhout is een schreeuwend tekort aan nieuwe woningen. Het dorp is mooi gelegen aan de Ringvaart en bij de Westeinderplassen, waar mensen graag wonen, ook al ligt Schiphol nog zo dichtbij. Wij zouden graag, net als de Rijsenhouters, meer huizen willen bouwen, maar de Raad van State heeft onlangs een uitspraak gedaan dat dat vanwege het Luchthavenindelingsbesluit (LIB) niet kan in dat gebied.  

Geert Lamers van Janssen de Jong:

Wij zijn ontzettend trots dat wij samen met de gemeente Haarlemmermeer kunnen voorzien in een deel van de woningbehoefte van Rijsenhout. De kwaliteit die wij tijdens de prijsvraag voor ogen hadden hebben we gezamenlijk waar gemaakt.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!