Terug

Pakhuis in de polder, uitnoding 12 september

Pakhuis de Zwijger

 

Get into the polder! Meld je aan voor de expeditie naar Rijsenhout georganiseerd door Podium voor Architectuur en gemeente Haarlemmermeer in samenwerking met Pakhuis de Zwijger.

Als we het hebben over verstedelijkingsvraagstukken in de Metropoolregio hebben we het niet alleen over hoogstedelijke binnenstadproblematiek maar ook over landschappelijk gelegen kleine kernen.

Onder de rook van Schiphol ligt Rijsenhout, een voormalig kassenbouwgebied dat al een decennium lang beheerst wordt door de Rijksreservering van de parallelle Kaagbaan. Er mag niet worden bijgebouwd, het lukt niet de verouderde kassen op te schalen en het dorpscentrum mag niet vernieuwd worden. Het dorp is een onontdekte parel aan de Westeinderplas centraal in de MRA. Welke kansen liggen er voor innovatie en experimenten met wonen, werken, recreëren, bedrijvigheid en voedselproductie? We gaan op tour door het gebied en gaan met elkaar in gesprek over welke kansen dit onontdekt stukje land heeft.
PROGRAMMA

Introductie
Fortboerderij Dijkzicht vormt het decor van de sessie, met een opening vanuit MRA perspectief tussen de schapen, door Joost van Faassen, auteur ‘De adaptieve luchthaven’.

Fietstour
Vanuit een introductie op Rijsenhout door lokaal entrepreneur Paul Bos, volgt een fietstocht langs de kansrijke ingrediënten en locaties: de oevers van de Westeinderplas met de seringeneilanden en Ringvaart, fort Aalsmeerderbrug, gebieden met door bramen overwoekerde kassen en ponystallen.

Plenair programma
Een inspiratiepitch over circulair landschap door Freek Loos (Atelier Loos van Vliet) vormt de aftrap naar een actieve sessie o.l.v. Menno van der Veen (Tertium). Positieve Dilemma’s zetten de toon naar kennisuitwisseling over de MRA opgaven: de luchthavenregio als aanjager van innovatie.

Afsluiting
Uiteraard een borrel tot slot om de verwondering te delen.

WANNEER?

Woensdag 12 september 2018
Start:12.30 uur
Einde: 17.15 uur

Vertrek bus vanuit Pakhuis de Zwijger: 12.30 uur

De bus maakt een tussenstop bij Station Hoofddorp en vertrekt daar om 13.00 uur

TICKETS
Deelname is gratis, meld je aan via Pakhuis de Zwijger.WAAR?
Fortboerderij Dijkzicht
Aalsmeerderdijk 463
1436 BM Aalsmeerderbrug

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!