Terug

Donderdag 22 juni, pontje één dag uit de vaart

Link naar het originele bericht van de Informeer

 

Pontje Rijsenhout-Aalsmeer voor onderhoud één dag uit (Ring)vaart

Publicatiedatum:
maandag 19-06-2017
Het pontje tussen Rijsenhout en Aalsmeer wordt donderdag 22 juni voor één dag uit de (Ring)vaart genomen. Een dag later, vrijdag, kunnen fietsers en voetgangers zich weer laten overzetten tegen betaling van 1.20 euro. Het pontje moet het water uit voor een onderhoudsbeurt.

De veerdienst is sinds dit voorjaar een gemeentelijke aangelegenheid. Voorheen was het pontje in particuliere handen maar de pontbaas, die zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, is ermee opgehouden.

Veerboot van Rijsenhout naar Aalsmeer, en andersom.

Continuïteit

‘‘Om de continuïteit van de dienstverlening te waarborgen’’,

luidt het antwoord van Rob van Daal, clustermanager van Beheer en Onderhoud, op de vraag waarom de gemeente in het gat is gesprongen dat dreigde te ontstaan. De geconstateerde gebreken bij de aankoop van het geelgekleurde vaartuig worden bij de onderhoudsbeurt weggewerkt.

Van de veerdienst wordt druk gebruik gemaakt. Jaarlijks laten zo’n 15.000 tot 20.000 mensen zich overzetten. Onder hen, vooral op dagen met mooi (fiets)weer vele recreanten. De veerdienst is een onderdeel van fietsroutes. Het boottochtje is over de Ringvaart tussen de Aalsmeerderdijk in Rijsenhout en het uiteinde van de Uiterweg in Aalsmeer.

Het pontje vaart het hele jaar door van 7.00 tot 17.45 uur. Van medio april tot medio september ook in de weekenden. Alleen begint de veerdienst dan wat later, namelijk om 10.00 uur.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!