Terug

Rechtzaak 500 handtekeninghouders – gemeente en Schenkenveld

500 handtekeninghouders hebben zich achter het behoud van de Poldertuin geschaard en vandaag werd door de rechtbank Amsterdam in een zitting het beroep tegen de omgevingsvergunning voor het glastuinbouwcomplex van Schenkeveld in Rijsenhout behandeld. Het kostte de vertegenwoordigers van de gemeente en schenkeveld veel moeite om duidelijk te maken waar het nieuwe plan van ruim 70 ha daadwerkelijk op ziet en waar het afwijkt van het huidige bestemmingsplan.

Na een zitting van ruim drie uur deed de rechter de suggestie aan alle partijen om rond de tafel te gaan om te zien of er toch een mogelijkheid was om voor alle partijen een passende oplossing te vinden. Alle partijen kregen de gelegenheid om gedurende een schorsing van een kwartier deze mediation-poging in overweging te nemen. De bewoners gingen daar vrij snel mee akkoord, Gemeente en Schenkeveld wilden zich beraden om vervolgens ook akkoord te gaan.

Binnen een aantal weken gaan partijen proberen met een mediator tot een oplossing te komen. Lukt dat niet dan zal de rechter alsnog binnen zes weken na de uitkomst van de mediaton uitspraak doen. Na deze uitspraak is er nog een mogelijkheid om naar de Raad van State te gaan.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!