Terug

Schenkeveld 2: Informatiebijeenkomst 18 april

De gemeente geeft gehoor aan de vele vragen die leven rond de geplande komst van tomatenkwekerij Schenkeveld naar Rijsenhout. De ontwerpbijeenkomst voor de groenstrook rond het nieuwe kassencomplex wordt vervangen door een informatie-avond voor alle belangstellenden. Deze is op maandag 18 januari om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk aan de Werf.

 

Schenkeveld heeft het voornemen zich te vestigen in Prima4a, op nagenoeg het hele perceel op van Aalsmeerderweg/Bennebroekerweg tot aan de A4.
Hoewel Prima4a bedoeld is voor grootschalige glastuinbouw, wijken de plannen af van de oorspronkelijke bedoeling voor dat gebied en zijn er o.a. gevolgen voor de openbare ruimte rondom de kassen. De bestemmingsplannen moeten hiervoor worden aangepast.

 

De dorpsraad vindt dat de kwestie aanwonenden, maar ook de rest van het dorp aangaat en roept bewoners dan ook op om naar de voorlichting te komen.

 

De gemeente /SGN willen de 18e vragen beantwoorden die leven over o.a. de afmeting van het groen, over de hoogte van de kassen en de centrale ontsluiting etc. Dit gebeurt deels plenair en deels in 1 op 1 gesprekken.

Ter plaatse zullen intekenlijsten liggen voor

  1. Ontwerpsessies
  2. Behoefte aan individuele gesprekken.

Aanmelden kan via info@primA4a.nl

De eerder op deze avond geplande ontwerpbijeenkomst wordt uitgesteld naar een later tijdstip in mei.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!