Terug

Staatssecretaris Mansveld bezoekt Rijsenhout

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft donderdag een bezoek gebracht aan Rijsenhout.

De staatssecretaris combineerde haar aanwezigheid bij de officiĆ«le aftrap van de Omgevingsraad Schiphol – die vandaag in Haarlem plaatsvindt – met een bezoek aan het dorp. Daar werd ze ontvangen door waarnemend burgemeester Geke Faber.

Mansveld sprak in Rijsenhout met bestuurders, bewoners en ondernemers over de mogelijkheden om de dorpen rond de luchthaven leefbaar te houden. Zo kwam bijvoorbeeld het thema ‘Woningbouw’ aan de orde.

Uitleg

De Rijsenhoutse dorpsraadvoorzitter Co van der Laarse was tevreden over het gesprek. ‘We hebben alle kans gehad om uitleg te geven over hoe Rijsenhout in elkaar steekt en hoe wij denken ons dorp leefbaar en bewoonbaar te houden’, aldus Van der Laarse.

‘Ook al botst dat natuurlijk wel met wat er beschreven staat. Maar we hebben begrip gevonden bij de staatssecretaris. Ze heeft een ander idee over Rijsenhout dan toen ze kwam.’

Nieuwbouw

Van der Laarse refereert aan de beslissing van Mansveld om geen nieuwbouw toe te staan op locaties in onder meer Rijsenhout. Zo zijn bijvoorbeeld de plannen voor nieuwbouw in het Piet Lanserhof II onmogelijk gemaakt.

Volgens Van der Laarse staat de deur echter inmiddels op een kier. ‘Ik heb het idee dat er een heroverweging plaats kan vinden. Het Piet Lanserhof II is duidelijk op tafel gekomen.’

Van der Laarse denkt dat Mansveld bereid is nog eens te kijken naar de mogelijkheden.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!