Terug

Start beplanting schenkenveldpark

Start beplanting groenstrook Schenkeveld 
In de week van 9 november start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden voor het planten van bomen en struiken in de groenstrook om tomatenkweker Schenkeveld. Er worden dan gaten gegraven voor de bomen en daarin komt speciale grond. In de weken daarna worden er honderden bomen en struiken geplant, en ook  25.000 bloembollen. In het gras zijn eerder al veldbloemen gezaaid. De beplanting gebeurt in opdracht van SGN.
Groenstrook af
Na de beplanting is de groenstrook gereed. Er komt ook nog een oversteek op de Bennebroekerweg tussen het Konnetlaantje en een van de nieuwe bruggetjes naar de groenstrook.
Wandelen en hond uitlaten
De openbare groenstrook om de kassen van tomatenkweker Schenkeveld in Rijsenhout is sinds afgelopen zomer open. Speeltoestellen, paden, bankjes, prullenbakken, bruggetjes en vijvers worden al gebruikt door Rijsenhouters. Over een lengte van ongeveer 3 kilometer kun je nu wandelen, rennen of je hond uitlaten. Het ontwerp is gemaakt volgens de wensen van de klankbordgroep.
De strook geeft de kassen een mooie groene omlijsting.
Overdracht naar gemeente
De grond is nu nog eigendom van ontwikkelaar SGN, maar wordt eind dit jaar overgedragen aan de gemeente, die de groenstrook gaat beheren.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!