Terug

Stilzittende ouderen gezocht voor de Losse Heupen Club

Per dag belanden 280 ouderen op de spoedeisende hulp vanwege valpartijen en vorig jaar zijn 5400 mensen door een ongelukkige val om het leven gekomen. Cijfers laten daarmee de ernst van een valongeluk zien. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de gevolgen zijn vaak na twaalf maanden nog zichtbaar in het dagelijks functioneren. Dat wil je het liefst zo veel mogelijk voorkomen. Daarom start Team Sportservice in samenwerking met lokale huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en andere zorgprofessionals De Losse Heupen Club.

Buurtsportcoach Daphne Tervelde pleit: “Vallen hoeft niet per definitie bij het ouder worden te horen en de Losse Heupen Club is een goed middel om ongelukken te voorkomen.” 

Lekker blijven gaan en staan is waardevol. Mobiliteit geeft veel vrijheid en plezier. Een periode van ziekte of minder bewegen kan al zorgen dat jouw fitheid achteruitgaat, waardoor je minder mobiel bent en moeilijk weer in beweging komt. Dat wil je niet. En dat hoeft ook niet. Herken je dat? Kom dan bij de Losse Heupen Club!

Wil jij kennismaken met de Losse Heupen club? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 7 maart 13:30 – 15:00 – Sint Anthoniusstraat 15, Nieuw – Vennep. Duco Bauwens (Nederland in Beweging) is aanwezig om te vertellen over het belang van bewegen. Buurtsportcoaches en zorgprofessionals staan voor je klaar om te bespreken welk aanbod bij jou past. Gratis aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.delosseheupenclub.nl

Op woensdag 8 maart van 13:00 tot 14:00 staat de Losse Heupen Club voor een demoles met Duco Bauwens en Vanessa van Kruijsdijk (Fysio Hoofddorp) in Winkelcentrum Hoofddorp tegenover de HEMA. Aanmelden voor de demoles is niet nodig.

Ben of ken je iemand voor wie de Losse Heupen Club geschikt is? Meer informatie is te vinden via www.losseheupenclub.nl of door telefonisch contact op te nemen met Team Sportservice. Telefoonnummer: 088 – 2037380 

Duco Bauwens (Nederland in Beweging) over De Losse Heupen Club: https://youtu.be/5oz3IDID5pQ

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!