Terug

Transformatornieuws

Even een korte update rond de voorgenomen bouw van het transformatorstation naast de sportvelden:

 • De gehele gemeenteraad heeft een spoeddebat aangevraagd over Rijsenhout voor 8 of 15 juni.  Deze sessies zijn openbaar. Laat svp zien dat uw woonomgeving belangrijk voor u is en kom ook!  Volg deze website en Facebookpagina www.bit.ly/zegtNEE zodat u tijdig weet wanneer u hier naar toe kunt.
 • Er wordt druk geflyerd in het dorp. Veel mensen hangen de poster voor hun raam, tekenen de petitie en maken een donatie over voor de juridische kosten (ca. € 25.000) die nodig zijn om de bestemmingsplanwijziging tegen te houden. Na 2 dagen flyeren zijn de eerste bijdragen al binnen! Doet u ook mee?
  Heeft u nog geen flyer, maar wilt u hem ook? Download hem hier en print hem!
  neen-2-0p2
  neen-2-0
 • Onderteken de petitie. U vindt de formullieren in de Coop, De Reede en de Ontmoetingskerk. Maar online kan ook: www.bit.ly/petitieNEE
  Er zijn al ruim 500 ‘gewone’ handtekeningen en ruim 400 digitale!
 • Vindt B&W geld belangrijker dan gezondheidsrisico’s?
  Nicole Mulder van GroenLinks heeft op 21 mei in een interview gegeven op MeerRadio haar verontrusting uitgesproken over het voornemen om bij Rijsenhout een mega transformatorstation te bouwen. Zij wees onder andere naar bekende gezondheidsrisico’s die zich hebben voorgedaan in Geertruidenberg. Daarnaast willen zij weten of en welke financiële aspecten er spelen rondom deze kwestie. Ook sprak zij zich uit over de hoge kosten van bommenonderzoek, dat je doorgaans alleen doet als je ook van plan bent om iets te gaan bouwen.
  Het interview is twee weken terug te luisteren via deze link: http://meeromroep.nl/gemist/uitzendinggemist/program.php?programid=107.
  Kies voor de uitzending van 21 mei en sleep naar 45 minuten.
 • Gisterenavond (22 mei) is de DR door de gebiedsmanager geïnformeerd dat vanaf 23 mei wordt gegraven naar bommen op het terrein.
 • Bewoners hebben dit weekend een warm welkom gemaakt voor de aannemer. Nu nog een geschikt project…

 

img-20170520-wa00061

 

Wilt u al het nieuws over het 150kV-station teruglezen?

Zoek dan op deze site op 150kv of op transformatorstation.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!