Terug

uitnodiging voor info-avond Tennet/Liander 26 juni 2018

UPDATE VAN DE DORPSRAAD 16 JUNI:

De Dorpsraad is van mening dat de keuze die Tennet het dorp voorlegt ongepast is. Het is een non-keuze onder het mom van ‘draagvlak’, die verantwoordelijkheid afschuift op bewoners.

Wanneer het dorp kiest, zullen ook in te dienen zienswijzen worden onderuitgehaald en de gang naar de rechter worden bemoeilijkt. Het laat ook buiten beschouwing dat het geluid uit het dorp steeds geweest is: Trafo okee, buiten Rijsenhout.

Het staat NIET onomstotelijk vast dat andere locaties onmogelijk zijn. Er is nog nooit behoorlijk draagvlakonderzoek gedaan, onderzoek naar de impact op het dorp is geweigerd en de belangen van dorpsbewoners worden stelselmatig aan de kant geschoven. Daarnaast zijn er nog de nodige vraagtekens ten aanzien van het proces en juistheid van informatie. Het dorp krijgt de rekening gepresenteerd voor fouten die Gemeente en Tennet hebben gemaakt. Uiteindelijk is het aan de rechter om hier een uitspraak over te doen.

Wij hopen dan ook van harte dat bewoners in groten getale hun vragen komen stellen de 26en dat zij loyaal zijn aan elkaar en aan het dorp.
Ook al leeft er veel boosheid, houd het alstublieft wel netjes! 26 juni 19.00 uur bij Van der Valk, ingang Aalsmeerderweg is open.

Voorlopig gaan wij uit van een gang naar de rechter. Alle bijdragen voor het juridisch vervolg zijn welkom. U kunt hiervoor het volgende bankrekeningnummer gebruiken: NL22INGB0003 8818 55 t.n.v. Stichting Dorpsraad Rijsenhout onder vermelding van 150 KV.

 

Recente gerelateerde berichten in de media:

Miljoenenwinst voor Tennet:

TenneT keert 147 miljoen euro uit aan Staat

Haarlemmermeer heeft concurrentie bij het binnenhalen van stroomverslindende datacenters. Ruimte en stroom zat in de Wieringermeerpolder!https://www.nhnieuws.nl/nieuws/226440/Inwoners-Middenmeer-blij-met-komst-datacenter-Google

——————

Een deel van Rijsenhout kreeg vandaag een brief van Tennet en Liander in de bus:

uitnodiging_inloopbijeenkomst_26-06-2018

de brief is een uitnodiging voor een inloopavond 26 juni 2018, van 19uur tot 21 uur, bij van der Valk (speciaal voor deze avond gaat het hek van van der Valk open voor Rijsenhouters, dus het Hotel is bereikbaar via de aalsmeerderweg)

In de brief word de voorkeur voor het gebied achter het schelpenpad en de SCW velden gegeven als locatie voor het nieuw te bouwen 150KV station.

Rijsenhout zegt NEE , heeft de volgende reactie gegeven:

Is het dan nu voorbij? NEE❗

In een deel van Rijsenhout is vandaag een brief in de bus gevallen van TenneT/Liander, waar we op zijn minst niet vrolijk van worden. Zie foto.

We roepen iedereen op zoveel mogelijk te komen❗

Zet dinsdag 26 juni tussen 19:00 -21:00 uur direct in je agenda s.v.p. en maak andere er alsjeblieft op attent❗❗❗

Hoewel we verwachten dat ze ons gaan inpakken met mooie verhaaltjes dat we niet bang hoeven te zijn voor kinderleukemie, slapeloze nachten door bromtoon, dat ons dorp net zo mooi blijft, dat onze huizen niet minder waard worden en dat we nauwelijks overlast zullen hebben, is het toch erg goed om je gezicht te laten zien.

Overigens zijn wij nog steeds met diverse zaken bezig en is het wat ons betreft nog helemaal niet zeker dat het 2A of 2B wordt: Een mega transformatorstation hoort niet in een dorp.

Ook vanavond hebben we weer een vergadering hierover en gaan we verder onze positie bepalen.

Blijf ons volgen svp via deze FB pagina

Hebben jullie de brief ontvangen❓

de reactie van Rijsenhout zegt NEE 1.0 kunt u ook lezen op facebook::

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=989515981195565&id=772110129602819

 

 

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!