Terug

Verhuizing Raadhuis uitgesteld

Verhuizing gemeente vertraagd door coronamaatregelen  
 

Door de verscherpte coronamaatregelen zijn de werkzaamheden aan de tijdelijke huisvesting van de gemeente helaas vertraagd. Oorspronkelijk was het plan dat de gemeentelijke organisatie op 20 december zou verhuizen. Afspraken na 20 december 2021 en gepland op de nieuwe locaties, worden voorlopig nog in het raadhuis afgehandeld. 

Op weg naar een tijdelijke huisvesting 

De gemeentelijke organisatie zou eind dit jaar verhuizen omdat het raadhuis wordt gesloopt en er aan het Raadhuisplein een nieuw gemeentehuis wordt gebouwd. Hiervoor worden twee tijdelijke locaties, in Beukenhorst en de Polderlanden (in het winkelcentrum), door bouwbedrijven aangepast en ingericht. Door de aanscherping van de coronamaatregelen zijn er nu ook weer strengere richtlijnen van Bouwend Nederland. Dit betekent dat er veilig afstand moet worden gehouden en er minder mensen tegelijk aan het werk mogen. Het gevolg hiervan is dat de uitvoering van het werk langer duurt. Daarom kunnen de tijdelijke locaties van de gemeente niet op de geplande datum worden opgeleverd. 

De nieuwe verhuisdatum is op dit moment nog niet bekend. Dit heeft te maken met nieuwe afspraken die worden gemaakt met installateurs, verhuisbedrijven en leveranciers. Wethouder Sidali: “Niemand weet nog hoe de coronasituatie zich de komende tijd gaat ontwikkelen en welke consequenties dat heeft. Wij willen daarom een weloverwogen besluit nemen over de nieuwe datum, zodat we zeker weten dat alles klaar is.”

Raadhuis langer in gebruik   

De vertraging van de verhuizing naar de tijdelijke huisvesting betekent dat het bestaande raadhuis langer in gebruik blijft. Wie een afspraak heeft gemaakt in Hoofddorp voor bijvoorbeeld een reisdocument of rijbewijs moet voorlopig nog in het raadhuis zijn. De gesprekken van sociale dienstverlening en leerplicht zijn de komende maanden ook nog in het raadhuis. Zodra bekend is wanneer de gemeente wel verhuist, wordt dit vermeld op de website van de gemeente. De gemeente zal alles in het werk stellen om via verschillende communicatiekanalen de inwoners te informeren. 

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!