Terug

Voorkom dat Rijsenhout wordt afgesloten van dubbeldorp Aalsmeer!

UPDATE: AANMELDEN NOODZAKELIJK – DE BIJEENKOMST IS NIET OPENBAAR!

De gemeente heeft ons laten weten dat het niet om een openbare bijeenkomst gaat. Wij hebben verzocht om bewoners die zich aanmelden wel toe te laten, omdat wij hebben opgeroepen tot het vormen van een bewonerscomité dat in verbinding met de Dorpsraad gesprekspartner wil zijn op dit onderwerp. Zo’n comité kan alleen functioneren o.b.v. de juiste informatie.

Indien u het bewonerscomité overweegt, wilt u zich dan aanmelden voor de bijeenkomst via m.lammertink@haarlemmermeer.nl

Update 26-9-2017 23:30

——-

De Gemeente Haarlemmermeer organiseert een extra ingelaste vergadering van de klankbordgroep HOV Schiphol Zuid. Knooppunt Schiphol Zuid maakt deel uit van het project hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ).

De gemeente wil “een wijziging laten aanbrengen in het oorspronkelijke ontwerp van het kruispunt Fokkerweg/N196/Pudongweg door de verkeersbeweging van en naar Aalsmeer van de Pudongweg af te halen.”

Dit betekent dat autoverkeer van en naar Aalsmeer ernstig belemmerd wordt. De enige verbinding die overblijft, is de verbinding vanaf de Aalsmeerderdijk en die moet volgens het Ringdijkbeleid autoluw worden.

De Dorpsraad heeft de Gemeente per e-mail laten weten dat afsluiting van dubbeldorp Aalsmeer onacceptabel is. Naar onze mening dient de gehele verkeerssituatie van het dorp integraal te worden afgewogen. De leefbaarheid van het dorp mag niet ondersneeuwen in de belangen van ‘hogere machten’ zoals de Provincie en diverse samenwerkingsverbanden. We rekenen daarbij op steun vanuit de Gemeente.

Nu kunnen wij als dorpsraad dergelijke thema’s onmogelijk in ons eentje oppakken. De dorpsraad werkt steeds meer samen met (groepen) actieve bewoners/ondernemers zoals Rijsenhout zegt Nee en de Regiegroep en het zou goed zijn voor het dorp als ook op dit onderwerp zo’n groep ontstaat. Wij roepen u daarom op om naar de bijeenkomst te gaan en te laten zien dat het onderwerp leeft in het dorp.

De bijeenkomst is op:

WOENSDAG 27 SEPTEMBER VAN 17:00 TOT 18:00 UUR IN DE KIEVIETZAAL (R200) VAN HET RAADHUIS VAN HAARLEMMERMEER, RAADHUISPLEIN 1, 2132TZ, HOOFDDORP.

Aanmelden kan via m.lammertink@haarlemmermeer.nl

 

vaarwelaalsmeer

 

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!