Terug

Voortgang Fiets/loop brug Koetenburg

Plaatsen fiets- en voetbrug Koeteburg – Aalsmeerderweg

Beste heer, mevrouw,

25 februari 2020 heeft u een brief van de Gemeente Haarlemmermeer ontvangen over het plaatsen van de fiets- en voetbrug en het kappen van een aantal bomen.
In de aanvraag voor de verkeersmaatregelen is een fout gemaakt, waardoor we alleen toestemming hebben gekregen voor het kappen van de bomen en een afsluiting van de Aalsmeerderweg voor één dag. Het aanbrengen van de fundering en plaatsen van de brug kon daardoor niet doorgaan.
De bomen zijn intussen gekapt en het omleggen van de KPN-kabel, het aanbrengen van de funderingen en het plaatsen van de brug moet nog gebeuren. Dit wordt nu in april gedaan.
Daarvoor gaan we de Aalsmeerderweg vanaf 20 t/m 30 april 2020 afsluiten.

Waarom?
Rondom het terrein van tomatenkweker Schenkeveld wordt een groenstrook aangelegd.
De inrichting vindt dit voorjaar plaats en de bomen worden in het najaar van 2020 aangeplant.
Om het groen voor Rijsenhouters bereikbaar te maken, komt er onder andere een bruggetje voor voetgangers en fietsers over het water tussen de Koeteburg en de Aalsmeerderweg.

Wanneer?
Maandag 20 april om 07.00 uur start de aannemer met de werkzaamheden. Deze duren tot donderdag 30 april 16.00 uur. De normale werktijden van de aannemer zijn van maandag t/m vrijdag 07.00 uur tot 16.00 uur en bij eventuele uitloop tot maximaal 19.00 uur.

Overlast
Wij proberen de overlast tot een minimum te beperken. Wel kunt u last hebben van de tijdelijke verkeersmaatregelen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Verkeer wordt omgeleid
Tijdens de werkzaamheden wordt de Aalsmeerderweg voor doorgaand auto- en vrachtverkeer afgesloten. Voor het verkeer staat een omleidingsroute aangegeven. Huizen aan de Aalsmeerderweg blijven bereikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad aan de Aalsmeerderweg.

Contact
Met vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de directievoerder, de heer Loek Jansen, telefoon 0900-1852, e-mail info@haarlemmermeer.nl, onder vermelding ‘brug Koeteburg’.

 

Plaats van fiets- en voetbrug en de kap van bomen

 

Met vriendelijke groet,
Gemeente Haarlemmermeer,
Namens deze,
Gebiedsmanager Haarlemmermeer Zuid Oost
Jos Bontekoe

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!