Terug

Wat doe jij met een ton?

Tuinwedstrijd ‘Wat doe jij met een ton?’ van start

Haarlemmermeer, 1 maart 2018

Is jouw tuin wel waterproof? Ontwerp een waterproof versie van jouw tuin, waarbij een regenton de basis is. Hoe richt je de rest van je tuin in? Doe mee met deze wedstrijd en maak kans op geldprijzen en mooie regentonnen! Met de prijs kun jij jouw tuin waterproof maken. Inwoners van Haarlemmermeer zijn van harte uitgenodigd hun ontwerp in te dienen. Op 31 maart om 12 uur moeten alle ontwerpen binnen zijn. De hoofdprijs is maar liefst een geldbedrag van €2.500,- om jouw ontwerp te realiseren.

Inschrijving nu van start

De inschrijving van de tuinwedstrijd ‘Wat doe jij met een ton’ is nu open. Mail een plaatje/foto en omschrijving van je ontwerp o.v.v. je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer naar info@haarlemmermeerwaterproof.nl. Als je aan de spelregels voldoet, ding je mee naar de prijzen. Op http://www.haarlemmermeerwaterproof.nl/projecten/wat-doe-jij-met-een-ton/ lees je alles over de prijsvraag en de spelregels.

Waarom een waterproof tuin?

Met zo’n waterproof tuin raak je beter bestand tegen de steeds vaker voorkomende hevige regenval én benut je het gratis regenwater beter. Een regenton in de tuin voelt misschien als dweilen met de kraan open, maar een waterproof Haarlemmermeer is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen – klein en groot. En je kunt natuurlijk veel meer doen! Want wat doe je met het water dat je opvangt? Natuurlijk kan je het gebruiken om de planten water te geven als het droog is. Mooi! En verder? Op www.haarlemmermeerwaterproof.nl vind je tips.

Tips

Voor nieuws, tips en een overzicht van de inzendingen: Houd de facebookpagina van NMCX in de gaten!

Eerste tip: Maak je ontwerp zo mooi mogelijk, zodat je de jury en het publiek overtuigt van jouw ontwerp! Wil je gemakkelijk een plaatje van je ontwerp maken? Gebruik www.tekenjetuin.nl. Je kunt natuurlijk ook een leuk filmpje van je tuin maken, met uitleg van hoe je wilt dat het gaat worden. Of teken je tuin en maak daar een foto of PDF van.

Twee soorten prijzen:

  1. De jury beoordeelt de plannen, waarvan de 3 beste een prijs winnen: een geldbedrag voor het realiseren van het ontwerp.
  1. Alle inzendingen worden in een album op de facebookpagina van NMCX Centrum voor Duurzaamheid geplaatst. Deelnemers kunnen hun omgeving daarop laten stemmen door hun ontwerp te liken*. De 10 inzendingen met de meeste likes, winnen een houten regenton (oud wijnvat) van Boomkwekerij Tas.

Evenementen

Heb je vragen over deze wedstrijd neem contact met ons op via info@haarlemmermerwaterproof.nl of kom naar een van de evenementen die we in de wedstrijdperiode organiseren:

17 maart – Tuincentrum Suidgeest – Hoveniers staan klaar om al je vragen over een waterproof tuin te beantwoorden. Ook kunnen zij je helpen met het ontwerp door middel van tekendetuin.nl.

24 maart – Gamma Hoofddorp – Hoe sluit je een regenton aan? Kom naar de workshop “regenton aansluiten”!

25 maart – Winkelcentrum De Vier Meren – een spetterende presentatie van Haarlemmermeer Waterproof over wat we allemaal zelf kunnen doen tegen wateroverlast op 25 maart in Winkelcentrum De Vier Meren.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!