Terug

Weg Werkzaamheden aalsmeerderbrug

Rotonde Aalsmeerderdijk
De kruising bij de Aalsmeerderdijk wordt opnieuw ingericht als rotonde. Hier rijdt de bus
na de aanleg rechtdoor en moeten de auto’s voorrang verlenen als er een bus
aankomt. De nieuwe situatie is afgebeeld op onderstaande impressie. Daarnaast zijn er
werkzaamheden aan het zuidelijke deel van de weg tussen de Aalsmeerderdijk en de
N196.

Werkzaamheden vanaf 4 januari 2021

Vanaf maandag 4 januari start Dura Vermeer met het opschonen van de groenstrook tussen de N196 en de Molenweg. Daarnaast maken we dit gebied bouwrijp en verwijderen we bestrating en asfalt. Een week later starten netbeheerders met het verleggen van kabels en leidingen. Later, in februari 2021, start Dura Vermeer dan met het aanbrengen van de damwanden die nodig zijn voor de rotonde. Over het plaatsen van de damwanden stuur ik in januari een aparte brief. Vanaf 20 januari 2021 starten de netbeheerders ook aan de andere kant van de weg, ter hoogte van het Picasso Aquarium met het verleggen van kabels en leidingen.

Verkeersmaatregelen Aalsmeerderdijk vanaf 20 januari 2021

In de periode van 20 januari tot en met maart 2021 is de aansluiting van de Aalsmeerderdijk op de N196 afgesloten voor al het verkeer, uitgezonderd nood- en hulpdiensten. Tussen de Fokkerweg en Aalsmeerderbrug beperken we het aantal rijstroken, waardoor er per rijrichting één strook beschikbaar blijft. Tussen dat punt en grofweg het Shell-tankstation rijdt het verkeer in 2 richtingen op de noordelijke rijbaan. Verkeer uit Rijsenhout richting Aalsmeer volgt een omleiding via de Pudongweg. Verkeer vanuit Aalsmeer richting Uithoorn, Utrecht en Hilversum volgt een omleiding via de Stommeerweg

Verkeersmaatregelen fietsers en voetgangers

Fietsverkeer is mogelijk over de Aalsmeerderbrug en over de fietsonderdoorgang bij de Aalsmeerderbrug. De onderdoorgang is vanaf 4 januari 2021 open voor fietsers en voetgangers. Vanaf dat moment is het voor fietsers en voetgangers niet meer mogelijk om de N196 over te steken bij de verkeerslichten.

Omleiding doorgaand verkeer

Voor het doorgaande verkeer is een grootschalige omleidingsroute ingesteld. Dit verkeer wordt bij Hoofddorp en Uithoorn richting de N201omgeleid, in plaats van via de N196. Hinder Bouwen zonder hinder gaat helaas niet, maar we proberen dit tot een minimum te beperken. Tijdens de realisatie van het project HOVASZ is de bereikbaarheid een stuk minder dan u op dit moment gewend bent. Daarnaast zullen de werkzaamheden enige geluid- en trillinghinder met zich meebrengen.

Meer informatie

Mocht u nog verdere vragen hebben over onze werkzaamheden, dan kunt u contact met ons opnemen via de mail: hovasz@duravermeer.nl. Daarnaast verwijzen wij u graag naar onze website voor meer informatie: www.hovasz.nl. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 06 4339 8026.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!