Terug

Werkzaamheden rondom busbaan tussen Haarlemmermeer en Uithoorn in april

Rondom de nieuwe busbaan tussen Haarlemmermeer en Uithoorn worden in de maand april de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Het betreft voornamelijk het plaatsen van bewegwijzeringsborden bij de meerdere kruisingen. Hiervoor worden in aantal nachten werkzaamheden uitgevoerd, waardoor een deel van de busbaan en de naastgelegen Burgemeester Kasteleinweg en de N196 afgesloten zijn voor het wegverkeer. Verkeer wordt op 13, 15 en 21 april via de N201 geleid en moet rekening houden met enige vertraging.

  • Op 6 april is het fietspad en de rijbaan ter hoogte van de Anthony Godinweg tussen 20.00 uur en 05.00 uur afgesloten. Fietsverkeer kan omrijden via de Salomon Dierkenslaan. Op de rijbaan wordt autoverkeer via de busbaan geleid. 
  • Op 6 en 7 april is de rotonde Van Cleeffkade richting centrum en vanaf de Lijnbaan richting de Van Cleeffkade afgesloten tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Verkeer kan omrijden via de Dorpsstraat. 
  • Op 8 april is de Zwarteweg vanaf de Witteweg naar de rotonde en vanaf de Hortensialaan naar de rotonde afgesloten tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Op 11 april is de zwarte weg tussen Hortenialaan en rotonde nogmaals in de nacht afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de 2e Mensinglaan met behulp van verkeerregelaars. 
  • Op 13 en 21 april is de N196 tussen de Legmeerdijk en Uithoorn afgesloten. Verkeer wordt via de N201 geleid. 
  • Op 15 april is de Kruisweg vanaf de kruising Fokkerweg richting Aalsmeer afgesloten. Verkeer wordt via de N201 geleid. 
  • Op 3 mei is de Legmeerdijk tussen de Lakenblekerstraat en de Burgemeester Kasteleinweg afgesloten tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Verkeer wordt via de Lakerbleekerstraat/Zwarteweg geleid. 

Tijdens overige nachten en overdag vinden er eveneens werkzaamheden aan de bewegwijzering plaats. Verkeer kan dan echter langs de werkzaamheden geleid worden met behulp van borden en verkeersregelaars. Automobilisten moeten wel rekening houden met enige vetraging.

Afrondende werkzaamheden

Sinds de officiële openstelling van de busbaan op 12 december 2021 heeft de aannemer de hand gelegd aan de laatste restpunten. Te denken valt aan het leggen van de laatste tegels, het voegen van delen, herstellen van schade door gebruik, herstellen van bestrating, het opruimen van achtergelaten materialen etc. Het plaatsen van de nieuwe bewegwijzeringsborden is gepland tussen 14 maart 2022 en begin mei. Langs het hele tracé van HOVASZ, tussen Haarlemmermeer en Uithoorn, voert de aannemer daarom de laatste afrondende werkzaamheden uit.

Het project HOVASZ

De werkzaamheden op de N196 en de Burgemeester Kasteleinweg maken onderdeel uit van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer – Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is onderdeel van het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een grote verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. 

Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. De busbaan en alle wegen zijn op 12 december 2021 officieel opengesteld voor al het verkeer.

BRON: Provincie Noord-Holland

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!