Terug

Whats App Buurt Preventie : Samen staan we sterk

Whats App Buurt Preventie : Samen staan we sterk

Goede samenwerking is van essentieel belang om van een Wabp groep een succes te maken. Naast samenwerking binnen de groep zien wij ook dat contact tussen nabijgelegen Wabp groepen van belang is. Een verdachte zal zo snel mogelijk uit uw buurt proberen te komen. Vandaar dat contact met aangrenzende Wabp groepen via de beheerder belangrijk is. WhatsApp Buurtpreventie is een Burgerinitiatief, voor burgers en door burgers, door samen te werken maken we onze buurt veiliger!
Naast samenwerken is ook de zichtbaarheid van de groep erg belangrijk, inbrekers zullen buurten, die zichtbaar actief zijn, vermijden. Speciaal daarvoor hebben we de WhatsApp Buurtpreventie stickers ontworpen.

In Rijsenhout zijn op dit moment 4 groepen,
3 daarvan zijn voor een bepaalde straat, 1 is er voor Rijsenhout centrum. We missen dus nog een groep voor Rijsenhout zuid, maar wie weet, staat er na vandaag iemand op om dit te gaan doen.

Meer informatie en het laatste nieuws kunt u vinden op : www.wabp.nl

Als je wilt dat de groep succesvol is, houdt je dan aan de volgende 5 regels!
1. Stuur alleen berichten die voor de hele groep zijn
Houd persoonlijke dingen voor jezelf. Andere mensen hebben geen boodschap aan jouw priv├ęzaken. Of in andere woorden: “Goed dat men uitkijkt naar een insluiper, maar dan melden dat je ook je fiets maar op slot gaat zetten, dat is niet relevant.”
2. Houd je aan het onderwerp van de groep
Het onderwerp van een buurtpreventie WhatsApp-groep is de veiligheid in de buurt. “Een dankjewel aan je buurvrouw, omdat ze je heeft toegevoegd, is niet relevant!” aldus Els.
3. Houd het zakelijk
Socioloog Peter Achterberg van de Universiteit van Tilburg zegt hierover: “In WhatsApp-groepen gaan mensen zich al snel anders gedragen dan in het normale sociale leven. De moraal is losser. Aan de andere kant kunnen grapjes snel verkeerd opgevat worden. Het is dus oppassen op wat je zegt, anders zou je er in het echte leven nog wel eens mee geconfronteerd kunnen worden.”
4. Stop met smilies sturen
Smilies zijn soms handig om emoties uit te drukken en gewoon leuk voor de lol. Een buurtpreventie-groepsapp is hier niet de juiste plek voor. Als je het alleen kan zeggen met emoticons, zeg het dan niet.
5. Druk niet te snel op enter
Verhalen die in delen doorkomen zijn niet fijn om te lezen. Ook is de kans groter om spelfouten te maken als je te snel op enter drukt. Fouten moeten weer verbeterd worden, wat meer overbodige berichten betekent.

Groepsnaam: WABP Rijsenhout Centrum
Postcode van de wijk: 1435
Plaats: Rijsenhout
Aanmelden via: wabprijsenhout@gmail.com
Straten: Alle

Groepsnaam: Piet Lanserhof
Postcode van de wijk: 1435
Plaats: Rijsenhout
Aanmelden via: Johan@vanagteren.eu
Straten: Piet Lanserhof

Groepsnaam: Verremeer
Postcode van de wijk: 1435
Plaats: Rijsenhout
Aanmelden via: Verremeer@jasberg.nl
Straten: Verremeer, Boeierstraat, Heermanszwet, Zeilhof, Loefzijde

Groepsnaam: Buurt app Stuurboord
Postcode van de wijk: 1435
Plaats: Rijsenhout
Aanmelden via: theodwit@ziggo.nl
Straten: Stuurboord

whatsapp-buurtpreventie

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!