Terug

WhatsAppen met de gemeente Haarlemmermeer

Klik hier voor meer informatie

 

Wist je datje een vraag aan de gemeente ook kunt stellen via WhatsApp?

Dat kan eenvoudig door het nummer 06-1331 0900 toe te voegen aan je “contacten” en een bericht te sturen. Tussen 8.30 en 17.00 uur beantwoorden wij je vragen

wil je op de hoogte gehouden worden door de gemeente? App dan “Nieuws aan” naar 06-1331 0900

whatsapp_campagne
Wie een praktische vraag heeft aan de gemeente, kan die stellen via WhatsApp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen over een nieuw paspoort, afval of het melden van kapotte straatverlichting. De gemeente heeft hiervoor een speciaal nummer: 06 1331 0900. Van maandag t/m vrijdagen tussen 8.30 en 17.00 uur beantwoorden medewerkers van de gemeente vragen via WhatsApp.

Veel mensen hebben WhatsApp en vinden het makkelijk om op deze manier contact te leggen. En mensen ervaren het als persoonlijk. Dat blijkt ook uit de reacties van inwoners die al WhatsAppen met de gemeente.

Megan:

“Ik werk full-time en heb geen tijd om te bellen met de gemeente, maar wel om even een bericht te sturen. Er wordt snel gereageerd en met een duidelijk en goed uitgelegd antwoord.”

Peter:

“Het is makkelijk en persoonlijk zonder gedoe van formulieren. En je hoeft niet lang te wachten.”

En volgens Aysel is WhatsApp ook handig vanuit het buitenland.

Met WhatsApp kan een bericht of vraag op elk moment worden verstuurd. Een foto van de situatie is snel bijgevoegd. En de gemeente kan in haar antwoord een link naar meer informatie meesturen. Zo zijn mensen meteen op de juiste plek. Ook voor mensen die slecht horen is WhatsApp heel geschikt voor direct contact met de gemeente.

Wel waarschuwt de gemeente via WhatsApp geen persoonlijke gegevens te sturen, zoals een burgerservicenummer. Heeft een inwoner bijvoorbeeld een vraag over een uitkering of huishoudelijke hulp, dan belt de gemeente hier liever over terug.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!