Terug

Wijzigingen dorpsraad

In 2019 wijzigt er het e.e.a. in de samenstelling van de Dorpsraad. Wij brengen u graag van deze wijzigingen op de hoogte.

De eerste is de wisseling van secretaris. Na ruim 10 jaar geeft Henk Arendse het stokje over aan Jan Buiten. Henk Arendse blijft zich inzetten voor het dorp in de Regiegroep ende Stichting Rijsenhout 2030 (nieuw sinds 2018) .

Jan Buiten heeft zich ongeveer een jaar geleden aangesloten bij de Dorpsraad en zich o.a. ontfermd over het thema Openbaar Vervoer. Nu zal hij als secretaris aan de slag gaan. Wij zijn blij met zijn besluit en hebben er alle vertrouwen in dat hij hier een mooie invulling aan gaat geven.

Een andere toevoeging waar we blij mee zijn: Hans van der Meulen, voormalig bestuurslid van dorpshuis De Reede heeft besloten om zich in elk geval gedurende overgangsjaar 2019 vanuit de Dorpsraad in te zetten voor dorpshuiszaken. Het dorpshuis is per 1 januari overgegaan van een zelfstandig bestuur naar de stichting Maatvast.

Tot slot zal Monique Damen vanaf 1 april haar bijdrage niet langer als voorzitter vervullen. Reden is, dat zij meer balans wil brengen in de activiteiten voor bedrijf, gezin en vrijwilligerswerk. Daarnaast geeft haar terugtrekken als voorzitter geeft ruimte aan opvolging die het dorp weer een stap verder kan brengen.

Monique blijft betrokken zodat historie, ervaring en opbrengsten van de afgelopen jaren niet verloren gaan. Ze blijft graag betrokken bij het dorp en de bewoners, maar vanuit een andere rol.

Rijsenhout is volop in beweging, het dorp zelf heeft dingen in beweging gezet en daar succes mee behaald. Vernieuwing biedt ruimte aan vooruitgang en daar horen ook nieuwe mensen bij.

De opvolging is nog niet rond, al wordt daar achter de schermen hard aan gewerkt. Belangstellenden zijn welkom om te reageren. De dorpsraad kan goed aanvulling gebruiken van mensen die op strategisch niveau inzetbaar zijn en de omgeving goed kennen. Dorpsraadwerk is een uitstekende manier om iets goeds te bereiken voor je leefomgeving, te verbinden en daarbij kennis en ervaring op te doen.

 

Meer informatie over de dorpsraad en de actuele samenstelling:

Dorpsraad

U kunt zich op www.rijsenhout.info ook aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!