Terug

Zeker bewegen met Sportservice Haarlemmermeer

Team Sportservice: “60-plussers, blijf in beweging”


HOOFDDORP – “Blijf in beweging”, is het motto van beweegdocente Daphne Tervelde van Team Sportservice Haarlemmermeer. Daarom start ze in september 2019 met een nieuwe ronde beweeglessen om het beweegniveau van 60-plussers te verbeteren of op niveau te houden. “Want zo word je gezonder ouder.”
“Bewegen is echt ontzettend belangrijk. Daar bestaat eigenlijk geen twijfel over, maar ik zie wel dat het voor de 60-plusser soms lastig is om iets nieuws aan te gaan. Ik merk dat ze zich minder zeker voelen qua beweegniveau en dan is een reguliere sportles best spannend”, zegt deskundige Daphne Tervelde. Daarom organiseert ze in september twee nieuwe beweeglessen voor verschillende niveaus.

In Balans in Beweging

In Balans in Beweging is voor de 60-plussers die in het dagelijks leven redelijk actief is, bijvoorbeeld door regelmatig te tuinieren, wandelen of fietsen. Ze ervaren in principe weinig problemen bij het bewegen. Tervelde: “Juist dan is het belangrijk om dit niveau te verbeteren of op peil te houden, zonder dat er angst bij komt kijken.”
In de les oefent de docente met de deelnemers uitdagende beweegvormen, zoals rollen en reactiespellen en doen ze ook spierversterkende oefeningen. Alle geïnteresseerden zijn welkom om vrijblijvend naar de gratis informatiebijeenkomst te komen. Deze zijn op donderdag 5 september 2019 van 10.00 – 11.00 uur in Hoofddorp en vrijdag 6 september 2019 van 10.00 – 11.00 uur in Nieuw-Vennep.

Zeker Bewegen

De 6-weekse cursus Zeker Bewegen richt zich meer op de 60-plusser voor wie soepel en onbezorgd bewegen niet altijd vanzelfsprekend is. Dit zijn vaak mensen die al eens een keer zijn gevallen of lopen met een hulpmiddel. Jaarlijks belanden 88.000 ouderen na een struikelincident op de eerste hulp. Door in veilige omstandigheden het bewegen én vallen te oefenen is het risico veel minder groot.
In de les oefenen de deelnemers om met hulpmiddelen op de grond te gaan zitten en weer op te staan, balansoefeningen en hoe je veiliger valt. De cursus wordt aangeboden in Badhoevedorp, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Rijsenhout. Voorafgaand aan de cursus zijn geïnteresseerden welkom op de gratis informatiebijeenkomst. Deze zijn op donderdag 5 september 2019 van 11.15 – 12.15 uur in Badhoevedorp, donderdag 5 september 2019 van 10.00 – 11.00 uur in Hoofddorp, donderdag 5 september 2019 van 13.30 – 14.30 uur in Rijsenhout en op vrijdag 6 september 2019 van 10.00 – 11.00 uur in Nieuw-Vennep.

Meer informatie en aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich gratis en vrijblijvend aanmelden voor de verschillende informatiebijeenkomsten via Daphne Tervelde via dtervelde@teamsportservice.nl of 023 – 205 55 00.

Op www.teamsportservice.nl/haarlemmermeer staat gedetailleerde informatie over de
informatiebijeenkomsten en de beweeglessen.

Wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Meld je nu aan!